2 minuten

0 reacties

In de rubriek Zo! Zorg! stellen we telkens drie vragen aan mensen die werkzaam zijn in de zorg en hulpverlening. Ditmaal worden de vragen beantwoord door Geralda Pelgrum. Zij is groepsbegeleidster op een woongroep binnen een orthopedagogische behandelsetting. De woongroep bestaat uit jongeren tussen de 13 en 16 jaar met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen.

1. Welk moment van zorg verlenen is je het meest bijgebleven en wat maakte dat moment zo bijzonder?

Er is niet één speciaal moment dat mij is bijgebleven, het zijn vaak kleine dingen die iets zo bijzonder maken. Als jongeren iets bereikt hebben waarvan ze van te voren dachten het niet te kunnen, dan vind ik dat erg mooi en bijzonder.

2. Wat heeft je vooral gevormd tot de zorgverlener die je nu bent en waarom?

Mijn opvoeding, de normen en waarden die ik daarbij heb meegekregen, heeft me gemaakt tot wie ik nu ben. Daarnaast hebben ook mijn opleidingen, stages, vorige werkplekken en  het team waarin ik nu werk mij gevormd.

Voor ik in deze behandelsetting kwam te werken, heb ik in de ernstig verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt. Op het moment dat ik binnen mijn huidige setting ging werken, heb ik veel moeten leren aangezien de doelgroep totaal anders was. Op sommige momenten ben ik mezelf erg tegen gekomen. Ook dat heeft mede bijgedragen aan wie ik nu ben. Maar daarnaast denk ik dat dit ‘vormen’ tijdens je gehele loopbaan nog doorgaat.

3. Wat is zorg voor jou?

De jongeren van onze woongroep een veilig woonplek en een thuis bieden waar zij zich kunnen ontplooien op verschillende gebieden (wonen, school en vrijetijdsbesteding). Iedere jongere is uniek met daarbij zijn / haar wensen, behoeften en mogelijkheden.

 

Een artikel van


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *